Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

πικραλίδα
Ποταμός Καλαμάς
Η χιονισμένη Νε...
Ψάρεμα πέστροφα...
Η αναγέννηση τη...

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

__________________________

ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΕΩΣ 18 – TK 17123  Ν. ΣΜΥΡΝΗ

ΤΗΛ: 6932 318259 – mlampridoy@yahoo.gr  - www.polydroso.gr

Αθήνα, 7 Ιουνίου 2014

ΘΕΜΑΤΑ: Νέο ΔΣ Αδελφότητας –  Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής

Αγαπητοί συγχωριανοί και συγχωριανές,  παλιοί και νέοι Πολυδροσίτες,

Από καρδιάς ευχόμαστε να είστε όλοι καλά, υγεία και χαρά σε σας και τις οικογένειές σας.

Την 1η Ιουνίου 2014 έγινε η εκλογοαπολογιστική τακτική Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας από την οποία και εκλέχτηκε νέο διοικητικό συμβούλιο και συγκροτήθηκε στις 7 Ιουνίου ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Λαμπρίδου Μαρία

6932 318259– 6994 117350

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ράπελλας Βαγγέλης

6932 585661 - 210 2611273

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σβανά Κλεοπάτρα

6936 209157 - 210 9408860

ΤΑΜΙΑΣ

Τσόδουλος Γιώργος

6940 508043 - 210 2387403

ΑΝAΠΛΗΡΩΤΡΙΑΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αναγνωστοπούλου Δήμητρα

6979 007123 - 211 1189398

ΜΕΛΟΣ

Παπαδημητρίου Σταύρος

6972 666518 – 210 5714541

ΜΕΛΟΣ

Σταμάτης Παναγιώτης

6936 753890 – 210 2136244

Αναπληρωματικά Μέλη ΔΣ: 1ος αναπληρωματικός ο  Μάκος Βασίλης και ακολουθούν Ράπελλα Μαρία και Ράπελλας Βασίλης.

Ελεγκτική Επιτροπή: Σταμάτης Σπύρος, Διώχνος Γιώργος, Μήτσης Κώστας

Αντιπρόσωποι για την Π.Σ.Ε.: Λαμπρίδης Αλέξανδρος, Διώχνος Γιώργος, Μαρτίνης Χρήστος.

Αμέσως μετά τη συγκρότηση,  το νέο ΔΣ συνεδρίασε και εξέτασε αφενός όσα προέκυψαν από τη συζήτηση στη Γενική Συνέλευση (σημειώνουμε ότι ζητήθηκε από τα μέλη η κατασκευή τοιχίου  στην είσοδο του χωριού για αποφυγή ατυχήματος από πτώση βράχων) και αφετέρου τρέχοντα σημαντικά θέματα της Αδελφότητας. Όπως για παράδειγμα το ερώτημα τηςαπόκτησης ΑΦΜ και της επιβεβλημένης δημιουργίας τραπεζικού λογαριασμού.  Ζητήθηκε επίσης από το απερχόμενο ΔΣ να ετοιμάσει Πρωτόκολλο Παράδοσης, με ιδιαίτερη έμφαση στα οικονομικά.  Αλλά και ενημέρωση από τους παλιούς σε όσους μπήκαν για πρώτη φορά στο ΔΣ για όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουν.

Ιδιαιτέρως μας απασχόλησε η συσπείρωση των μελών και η προσέλκυση νέων, ώστε η Αδελφότητα να φανεί αντάξια και αυτή τη διετία των προσδοκιών των προγόνων μας που την ίδρυσαν και που έθεσαν ως πρώτο σκοπό την ανάπτυξη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των απανταχού της γης Πολυδροσιτών, σε ζητήματα που αφορούν την ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Στο ίδιο πλαίσιο η Αδελφότητα θα συνεργαστεί στενά με όλους τους αρμόδιους φορείς και ιδιαιτέρως τους φορείς του χωριού μας, ώστε να γίνει εφικτή η κατασκευή και συντήρηση χρήσιμων για την Κοινότητα έργων και να συνεχιστεί  η πολιτιστική άνοδος του χωριού, η διάσωση της παράδοσης, η διάδοση των ηθών και εθίμων, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, όπως προβλέπει το Καταστατικό μας. Για τούτο και ζητούμε την ενεργή στήριξη όλων των μελών της Αδελφότητας, που τη θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ για την επίτευξη όσο το δυνατόν καλύτερων αποτελεσμάτων. Είμαστε σίγουροι, κρίνοντας και από το παρελθόν, πως θα την έχουμε! Οι Πολυδροσίτες λατρεύουν το χωριό τους και υπερβάλλοντας εαυτόν προσπαθούν με κάθε τρόπο να το βοηθήσουν.  Αυτό λοιπόν που έχουμε χρέος ως ΔΣ είναι να αξιοποιήσουμε και να συντονίσουμε αυτές τις επιθυμίες και βεβαίως όλων ανεξαιρέτως.  Υποσχόμαστε πως θα το πράξουμε.

Ξεχωριστή θέση στη συζήτηση είχε η προετοιμασία του πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής. Τα μέλη του ΔΣ ανέλαβαν να διερευνήσουν όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, ώστε και φέτος να μείνουν ευχαριστημένοι όσοι θα λάβουν μέρος. Ευπρόσδεκτη η βοήθεια και όποιου άλλου συγχωριανού, ιδιαιτέρως όσων διαθέτουν εμπειρία. Εξάλλου το γνωρίζουμε όλοι πως η επιτυχία αυτού του πανηγυριού οφείλεται στη μαζική συμμετοχή των συγχωριανών στις ετοιμασίες, και των παλιών αλλά και των νέων του χωριού μας!  Αναπόφευκτα μας είναι απαραίτητη και η οικονομική στήριξη, για να είναι το πανηγύρι αντάξιο των παραδόσεων του χωριού μας. Ξέρουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες, οπότε και δε ζητάμε βοήθεια από το υστέρημα αλλά από όσους έχουν τη δυνατότητα. Προς τούτο τα μέλη του ΔΣ θα διερευνήσουν και την εύρεση χορηγών. Σε κάθε περίπτωση σκοπός μας είναι να λάβουν μέρος στο πανηγύρι όσο περισσότεροι γίνεται και να διασκεδάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ιδιαιτέρως οι νέοι και τα παιδιά, που είναι το αύριο του χωριού μας και τέτοιες εμπειρίες τους δένουν με τον τόπο και τις παραδόσεις μας.*

Έχοντας το νου μας στη νεολαία αποφασίσαμε και τη δημιουργία ομάδας στο facebook, καλώς ή κακώς εκεί συγκεντρώνονται καθημερινά τα παιδιά και όχι μόνο. Θέλουμε με τον τρόπο αυτό να έρθουμε πιο κοντά και ιδιαιτέρως με τους Πολυδροσίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό.  Ήδη γράφτηκαν 90 μέλη και περιμένουμε να γραφτούν όσοι ακόμη συγχωριανοί διαθέτουν εκεί λογαριασμό. Η ονομασία της ομάδας είναι η ίδια με την επωνυμία της Αδελφότητας και θα βρείτε τη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση κάτω από τον τίτλο της πρώτης σελίδας.

Παρόμοια το ΔΣ συζήτησε και άλλους τρόπους για να αναζωογονήσουμε το ενδιαφέρον των μελών για την Αδελφότητα. Έγιναν αρκετές προτάσεις για επανάληψη παλαιών πετυχημένων δραστηριοτήτων αλλά και νέων.  Περιμένουμε και στο σημείο αυτό τη βοήθειά σας, τις σκέψεις και τις προτάσεις σας. Και στη συνέχεια, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, θα προσπαθήσουμε να προκρίνουμετις καλύτερες, με συναινετική διάθεση και ομοθυμία. Στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιήσουμε και την περίοδο που θα βρεθούμε για διακοπές στο χωριό. Και που ελπίζουμε να καταφέρετε όλοι να έρθετε!

Καλή αντάμωση και καλό καλοκαίρι!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μαρία Θ. Λαμπρίδου

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κλεοπάτρα Σβανά

*Υ.Γ. Υπάρχει πρόταση να βάλουμε πούλμαν για το πανηγύρι. Η υλοποίηση θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή. Ενημερώστε μας λοιπόν το συντομότερο δυνατό αν ενδιαφέρεστε.

Πες Το

Μαριορή - 21/05/2018 - 00:43

Νέο ΔΣ Αδελφότητας:Αναγνωστοπούλου Γιάννα, Διόχνος Γιώργος, Διώχνου, Σωτηρία, Λαμπρίδης Αλέξανδρος, Λαμπρίδου Μαρία, Σβανά Κλεοπάτρα, Τσόδουλος Γιώργος. Η συγκρότηση σε σώμα θα γίνει αύριο το βράδυ στις 8 στην Πανηπειρωτική.

Μαριορή - 19/05/2018 - 22:22

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/5/2018 Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ. ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Ανώνυμος - 19/05/2018 - 22:19

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ. ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Μαριορή - 15/04/2018 - 23:36

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ. ΛΕΜΕ ΓΙΑ 20 ΜΑΪΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Μαριορή - 26/12/2017 - 12:02

Η κηδεία της θείας Αναστασίας Κ. Διώχνου (το γένος Μαρτίνη) θα γίνει την Τετάρτη, 27/12, ώρα 16.30, στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Δευτέρα
25
Ιουνίου
Ανατ.: 06.00
Δύση: 21.01
Σελήνη
12 ημερών
Φεβρωνίας, Λογγίνου, Ορεντίου, Προκοπίου
363
Θάνατος του τραγικού Έλληνος Αυτοκράτορος Ιουλιανού του Φιλοσόφου, σε ηλικία 31 ετών.
1470
Οι Τούρκοι περνούν στην άλλη πλευρά του Ευβοϊκού κόλπου και στην βενετοκρατούμενη Χαλκίδα μέσω πλωτής γέφυρας.
1810
Οι Τούρκοι φονεύουν στη Σμύρνη τον νεομάρτυρα ιερέα Προκόπιο από τη Βάρνα.
1821
Ήττα των Ελλήνων στην Καλαρρύτα της Ηπείρου.
1822
Οι Γενναίος Κολοκοτρώνης, Π. Γιατράκης, Σ. Πανάς και οι φιλέλληνες απελευθερώνουν το Πέτα.
1823
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήνη της Μικράς Ασίας τον νεομάρτυρα Γεώργιο από την Αττάλεια.
1826
Οι Μανιάτες επιτίθενται κατά των Αιγυπτίων και τους καταδιώκουν μέχρι την ακτή, προκαλώντας τους μεγάλες απώλειες.
1830
Ο οπλαρχηγός Ν. Μαλικούτης συλλαμβάνεται σε μάχη κοντά στο Ρέθυμνο και απαγχονίζεται στο Ηράκλειο.
1912
Ανακηρύσσεται Ολυμπιονίκης ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας στην Ολυμπιάδα της Στοκχόλμης (μήκος άνευ φοράς).
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εκδιώκει από το Μπέλες τους Βουλγάρους και φθάνει ως την κοιλάδα της Στρώμνιτσας.
1920
Η Ελληνική Ταξιαρχία Ιππικού καταλαμβάνει την Προύσσα.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com