Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ

  • ΑΠΕΙΡΟΣ
  • Το Άβαταρ του/της ΑΠΕΙΡΟΣ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1391 από ΑΠΕΙΡΟΣ
ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ δημιουργήθηκε από ΑΠΕΙΡΟΣ
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία \"ΑΠΕΙΡΟΣ\" (η αρχαία, δωρική ονομασία της Ηπείρου) ιδρύθηκε το 1998 με έδρα το Πολύδροσο Θεσπρωτίας. Τρεις από τους πέντε ιδρυτές της Πολυδροσίτες.

Σημαντικότεροι καρποί της \"ΑΠΕΙΡΟΥ\" στα δέκα χρόνια της δραστηριοποίησής της:
- η έκδοση του ομώνυμου πολιτιστικού, περιβαλλοντικού περιοδικού (1998)
- η ίδρυση του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ (1999)
- η διοργάνωση οκτώ Διεθνών Συναντήσεων Πολυφωνικού Τραγουδιού στην παραμεθόρια Ήπειρο, Μακεδονία, Αλβανία, Ιταλία, Βουλγαρία (1999-2006)
- η διοργάνωση οκτώ Μεγάλων Συναυλιών Πολυφωνικού Τραγουδιού στην Αθήνα (2000-2007)
- η διοργάνωση δύο Μεγάλων Συναυλιών για την Κάτω ταλία στην Αθήνα (2003, 2007)
- η διοργάνωση πλήθους εκδηλώσεων σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό
- η έκδοση τεσσάρων ψηφιακών δίσκων (2000, 2002, 2004, 2006)με ηχογραφήσεις πολυφωνικού τραγουδιού
- η ίδρυση του Εργαστηρίου Πολυφωνίας (1999)και η διοργάνωση σεμιναρίων πολυφωνικού τραγουδιού (1999 -2007) σε Αθήνα και παραμεθόρια Ήπειρο
- η ίδρυση του Αρχείου Πολυφωνικού Τραγουδιού (2003) και ο συνεχής εμπλουτισμός του με συλλογή και συστηματοποίηση υλικών και πραγματοποίηση επιτόπιων καταγραφών

To 2007 η \"ΑΠΕΙΡΟΣ\" συμμετείχε σε διαγωνισμό με αποδέκτες Μ.Κ.Ο. από όλη την Ελλάδα. Πριν λίγους μήνες υπέβαλε πρόταση προγράμματος με τίτλο \"ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ\" και βασικές δράσεις τον εμπλουτισμό του Αρχείου, την ψηφιοποίηση, τη συστηματοποίηση, τη δημιουργία Εικονοθήκης και Ηχοθήκης, τη δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων και τη διαδικτυακή προβολή της.

Η πρόταση της \"ΑΠΕΙΡΟΥ\" εγκρίθηκε - στο σπάνιο ποσοστό, μάλιστα, του 100% των δράσεων και του προϋπολογισμού - με βάση το περιεχόμενο και την τεκμηρίωση της πρότασης και, κυρίως, την πολύκαρπη, καταξιωμένη δραστηριοποίηση της \"ΑΠΕΙΡΟΥ\" με έργα και δράσεις που εγγυήθηκαν τις δυνατότητές της και τις προοπτικές.

Το πρόγραμμα της \"ΑΠΕΙΡΟΥ\" συγκέντρωσε κορυφαία βαθμολόγηση, αποτελώντας το μόνο εγκεκριμένο πρόγραμμα - στα πλαίσια του συγκεκριμένου διαγωνισμού -στη Θεσπρωτία κι ένα από τα ελάχιστα στην Ήπειρο. Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε.

Κύριο μέρος του προγράμματος αποτελεί η επιδότηση της απασχόλησης ενός ατόμου για το χρονικό διάστημα των 12 μηνών. Η \"ΑΠΕΙΡΟΣ\" επικέντρωσε το κύριο μέρος των δράσεων του προγράμματος στο Πολύδροσο, επιλέγοντας να δημιουργήσει στο χωριό τη νέα θέση εργασίας. Έτσι, εδώ και λίγες εβδομάδες ο συγχωριανός Λουκάς Μάκος απασχολείται επαγγελματικά στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος με χρονικό ορίζοντα απασχόλησης μέχρι και το Μάιο του 2008.

Κύριο αντικείμενο της εργασίας του είναι η συλλογή, παραγωγή και ψηφιοποίηση έντυπων, οπτικών και ηχητικών υλικών, η ταξινόμηση και η συστηματοποίησή τους, η δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων που θα παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις στη Θεσπρωτία και θα εμπλουτίσει καταληκτικά το Μουσείο με πρωτότυπα υλικά ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Με την υλοποίηση του προγράμματος, πέρα από την άμεση δημιουργία της νέας θέσης εργασίας, το Πολύδροσο αυξάνει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα στην πορεία του προς το μέλλον. Το πρόγραμμα παγιώνει τη θέση του χωριού σε ένα διεθνή πολιτιστικό θεσμό με σημαντικές προοπτικές, τονώνει την τοπική απασχολησιμότητα και παραγωγικότητα σε νέους, καινοτόμους τομείς, προσφέρει πρόσθετα κίνητρα επισκεψιμότητας του Μουσείου, συμβάλλοντας στη μελλοντική διεκδίκηση της στήριξης της λειτουργίας του Μουσείου, μέσα από επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού προς το Φιλοπρόοδο Σύλλογο Πολυδροσιτών.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί την αφετηρία μιας συνολικότερης δραστηριοποίησης που, στο βαθμό της επιτυχίας του, μπορεί να έχει συνέχεια με ανάλογα προγράμματα και δράσεις στο μέλλον. Η \"ΑΠΕΙΡΟΣ\" υπέβαλλε ήδη ανάλογη πρόταση προγράμματος για την επόμενη χρονιά. Στην περίπτωση της έγκρισής του, ακόμη μια ετήσια θέση εργασίας θα προκύψει στο χωριό. Παράλληλα, η υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων αποτελεί ένα πολύτιμο προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή σε πολυετή προγράμματα στο μέλλον. Ταυτόχρονα οι απασχολούμενοι σε τέτοια προγράμματα αποκτούν πολύτιμα εφόδια για ανάλογη απασχόληση στο μέλλον, σε τομείς που παρουσιάζουν δυναμική ανάπτυξη και αύξουσα ζήτηση στην τόσο δύσκολη αγορά εργασίας της εποχής μας.

Η \"ΑΠΕΙΡΟΣ\" θα ενημερώνει τακτικά για την πρόοδο υλοποίησης του προγράμματος μέσα από την ιστοσελίδα www.polyphonic.gr.

Μετά από χρόνια, μια θέση εργασίας δημιουργήθηκε στο Πολύδροσο κι ελπίζουμε - και θα το παλέψουμε -αυτή να είναι μόνο η αρχή!

H υλοποίηση του προγράμματος μπορεί να συμβάλει έστω και αφετηριακά στο όραμα μιας άλλης ανάπτυξης στον τόπο μας, βασισμένης στα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προτερήματα και κεκτημένα. Ένα όραμα που θα προσφέρει κίνητρα μόνιμης παραμονής και δημιουργίας για τους χωριανούς, κίνητρα επανεγκατάστασης για τους απόδημους που αναζητούν ένα δημιουργικό δρόμο επιστροφής. Ένα όραμα για ένα μέλλον που δεν μπορεί να περιμένει...

Και για αυτό τα ωραία λόγια, οι καλές προθέσεις, οι ωραίοι στόχοι δεν επαρκούν. Ούτε, φυσικά, η εναπόθεση της συλλογικής μας τύχης στην δήθεν πλημμυρίδα και αυθύπαρκτη παντοδυναμία των επιδοτούμενων προγραμμάτων. Χρειάζεται επίμονη, συστηματική, πολύχρονη δουλειά, με απτά, μετρήσιμα, πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα. Μια συνεχής, αδιάλειπτη ενεργοποίηση που θα μπορεί να συνδέει έμπρακτα και διαρκώς την κάθε φορά επιλεγόμενη και υλοποιούμενη δράση με το γενικότερο κατευθυντήριο όραμα. Σε μια τέτοια προοπτική, η εμπειρία και το παράδειγμα της \"Απείρου\" μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμα, ενθαρρύνοντας, εμπνέοντας και τεκμηριώνοντας τη συλλογική μας δραστηριοποίηση.

Η δημοσίευση επεξεργάστηκε από: admin, at: 02.07.07 16:33;)

Η δημοσίευση επεξεργάστηκε από: admin, at: 05.07.07 22:54:) <br><br>Η δημοσίευση επεξεργάστηκε από: admin, at: 05.07.07 22:56

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΠΠΔ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΠΔ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1394 από ΠΠΔ
Απαντήθηκε από ΠΠΔ στο θέμα Απ:ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΝΕΑ .
Η ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΗ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ .
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΕΣ
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΚΑΙ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
  • Το Άβαταρ του/της ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1396 από ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
Απαντήθηκε από ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ στο θέμα Απ:ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ
Συγχαρητήρια και καλή ευόδωση στην προσπάθειά σας. Το χωριό μας προβάλλεται εδώ και χρόνια χάρη στην προσπάθεια αυτή σε όλη την Ήπειρο και στην Αθήνα. Και τώρα μια μεγάλη προσφορά στο χωριό: μια θέση εργασίας για ένα νέο συγχωριανό. Θυμάμαι τον Αλέκο και τον Αντώνη να τρέχουν τόσα χρόνια, να οργώνουν την Ήπειρο με τις εκδηλώσεις και τώρα συγχαίρω για το αποτέλεσμα. Καλό κουράγιο. Εύχομαι να βρείτε μιμητές. Με συμπαραστάτες όλους τους χωριανούς στην όμορφη προσπάθειά σας. Τέτοια πράγματα η πείρα δείχνει ότι ούτε εύκολα, ούτε συχνά συμβαίνουν. Ας τα στηρίξουμε για να υποστηρίξουμε το μέλλον του ίδιου του χωριού μας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
  • Το Άβαταρ του/της ΑΝΩΝΥΜΟΣ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1459 από ΑΝΩΝΥΜΟΣ
Απαντήθηκε από ΑΝΩΝΥΜΟΣ στο θέμα Απ:ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ
Μπράβο και πάλι μπράβο! Έργα και πράξεις, όχι λόγια και υποσχέσεις! Μια θέση στην αρχή, ελπίζω περισσότερες στο μέλλον και για περισσότερο καιρό. Μπας και το χωριό αποκτήσει κι αυτό΄μέλλον για τη νέα γενιά κι όχι μονάχα για τα στερνά μας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.172 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Δευτέρα
29
Απριλίου
2024
Ανατ.: 06.32
Δύση: 20.19
Σελήνη
20 ημερών
Μεγάλη Δευτέρα, Ιωσήφ Πάγκαλου, Ιάσωνος και Σωσιπάτρου
1091
Ο Αυτοκράτορας Αλέξιος ο Α΄ Κομνηνός κατανικά τους Πετσενέγκους στο Λεβούνιο Θράκης.
1854
Η Αγγλία και η Γαλλία αξιώνουν η Ελληνική Κυβέρνηση να αποκηρύξει τα επαναστατικά κινήματα στη Θεσσαλία και την Ήπειρο.
1880
Καθίσταται υποχρεωτική η στρατιωτική θητεία για τους Έλληνες πολίτες.
1905
Εκτελείται στην Καστοριά ο Μακεδονομάχος Γεώργιος Παπαϊωάννου (Αρκάς).
1914
Οι Βορειοηπειρωτικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν την Κολωνία.
1941
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν την Κεφαλλονιά.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com