Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ

  • ΠΠΔ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΠΔ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2154 από ΠΠΔ
ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ δημιουργήθηκε από ΠΠΔ
Δεύτερη Κυριακή του Μάη χτες, καθιερωμένη σαν Γιορτή της Μητέρας και μ'αυτό αφορμή κάνω μια μικρή αναφορά στο πόσο τίμησαν την μητέρα τους τα παιδιά της, όχι μόνον χθές αλλά σε όλη της τη ζωή και όχι μόνο τη μητέρα , αλλά και τον πατέρα τους , από τη μέρα που έφυγαν μακρυά τους μέχρι και τη στιγμή που για πάντα χώρισαν σε τούτο τον κόσμο. Το σπίτι τους είναι στη γειτονιά μου και από μικρό παιδάκι έχω την εικόνα τους στο νού μου. Μεγάλωσα μαζί τους . Μιλάω για τον Μπαρμπα -Νικόλα και την κάκω -Βασίλω Ράπελλα. Χτες τελέσαμε το 40/ήμερο μνημόσυνό της. Κόσμος πολύς κατέφθασε από παντού, η εκκλησιά μας γέμισε ασφυκτικά, παιδιά , γαμπροί και νύφες , εγγόνια και δισέγγονα και άλλοι συγγενείς από τα γύρω χωριά, την Αθήνα και το εξωτερικό επίσης. Μέσα σε ένα εκπληκτικά καταπράσινο περιβάλλον , το χωριό μας πλημμύρισε κόσμο λίγες μόνο μέρες μετά την Πασχαλιά. Μετά την ιεροτελεστία, όλοι μαζί στον καφέ, το κονιάκ, στο κοιμητήριο και στο τραπέζι. Ατμόσφαιρα κάθε άλλο παρά θλιμένη, αλλά χαρούμενη, με γέλια, κοσμαντάμωση , πανηγύρι θα τόλεγες. Και τα παιδιά της μακαρίτισσας όλα εκεί με τις οικογένειές τους, με τα αστεία τους και με τα τρανταχτά γέλια τους όπως πάντα . Τρεις οι γυιοί και τρεις οι κόρες , ζωή νάχουν. Άλλα τόσα έφερε στη ζωή η Κάκω μα εκείνα χαθήκαν μικρά. Όλα παντρεμένα και οι κόρες και οι γυιοί άλλοι εδώ κοντά , αλλοι στην Αθήνα και ένας στην Αφρική. Πάντοτε επισκέπτονταν τους γονείς τους .Οι κόρες που ήταν στα κοντινά χωριά κάθε Κυριακή με τους άνδρες τους. Οι άλλοι από την Αθήνα με την πρώτη ευκαιρία και ο Στέφανος από την Αφρική δυό φορες το χρόνο . Ακόμα και τα εγγόνια πολύ συχνά έπισκέπτονταν τον παππού και τη γιαγιά . Όταν αντάμωναν πολλοί μαζί ξεσήκωναν τη γειτονιά από τα γέλια. Και όταν από την αρρώστεια απόκαμαν οι γερόντοι γονείς , πρώτοι φέραν στο χωριό άνθρωπο να τους προσέχει ως την τελευταία τους πνοή. Τίποτα να μη τους λείψει ούτε ο γιατρός , ούτε η παρέα , ούτε η επίσκεψή τους. έλεγε πάντα η κάκω - Βασίλω , αιωνία της η μνήμη. Έφτασε και πέρασε τα ενενήντα . Το ίδιο και ο Μπαρμπα Νικόλας . Με τα λογικά τους ως το τέλος, πραγματικά \"τέλη Χριστιανά, ανώδυνα, ειρηνικά....\". Ας έχουν την ευχή τους λοιπόν παιδιά και εγγόνια γιατί τους τίμησαν και με το παραπάνω και όλα ας τους πηγαίνουν καλά και χρόνια πολλά να ζήσουν στη γή , κατά πως και Βίβλος υπόσχεται. ( Έξοδος Κ - 12)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.110 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Πέμπτη
2
Μαΐου
2024
Ανατ.: 06.28
Δύση: 20.22
Τελευταίο Τέταρτο
Μεγάλη Πέμπτη, Μυστικός Δείπνος, Ανακομιδή λειψάνων του αγίου Αθανασίου του μεγάλου, Εσπέρου, Ζωής, Κυριακού και Θεοδούλου μαρτύρων
1821
Οι Τούρκοι κυριεύουν το Γαλάτσι της Μολδαβίας, πυρπολούν την πόλη και σφάζουν τους χριστιανούς κατοίκους.
Οι Ψαριανοί αρπάζουν από τον κόλπο του Αίνου 23 τουρκικά κανόνια και τα μεταφέρουν στα Ψαρά.
1824
Η σορός του λόρδου Βύρωνα μεταφέρεται στη Ζάκυνθο προς ταφή.
1829
Ο Τούρκος φρούραρχος παραδίδει με συνθήκη το φρούριο της Ναυπάκτου στον Αυγουστίνο Καποδίστρια.
1897
Οι Ελληνικές δυνάμεις που αμύνονται στην περιοχή Γριμπόβου Άρτας αναγκάζονται να συμπτυχθούν προς την Άρτα.
1919
Απόβαση του Ελληνικού Στρατού στην Σμύρνη.
1941
Αυτοκτονεί η Πηνελόπη Δέλτα, μην αντέχοντας να βλέπει τη γερμανική κατοχή.
1945
Δύναμη 220 Ιερολοχιτών απελευθερώνει το νησί της Ρόδου και προξενεί σοβαρές ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com