Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download
πικραλίδα
View Image Download
Ποταμός Καλαμάς
View Image Download

Υλικά
Για τη ζύμη
1 αβγό
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
Λίγο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας καλά τριμμένη ρίγανη
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
½ κιλό αλεύρι 
½ κουταλάκι σόδα

Για τη γέμιση
Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή αρνίσιος
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
Αλάτι
Αρκετό πιπέρι (1 κουταλάκι γεμάτο)
6 αβγά βρασμένα, κρύα και κομμένα σε 8 κομματάκια το καθένα

Εκτέλεση
Ετοιμασία της ζύμης
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη γίνει σχετικά σφιχτή. Τη σκεπάζουμε για να φουσκώσει, όση ώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Ετοιμασία της γέμισης
Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το λάδι, τον κιμά, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το αλατοπίπερο και σβήνουμε το μείγμα με δύο ποτήρια νερό. Αφού πιει εντελώς το ζουμί της η γέμιση και έχει μείνει μόνο με το λάδι, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε καλά. Με τη μισή ζύμη ανοίγουμε το κάτω φύλλο, το οποίο στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί, αφήνοντας τις άκρες του να κρέμονται έξω, και ρίχνουμε στον πάτο το υλικό απλώνοντάς το ώστε να πάει παντού. Σκεπάζουμε τη γέμιση με το υπόλοιπο μισό της ζύμης ανοιγμένο σε φύλλο, γυρνώντας τις άκρες που κρέμονται προς τα μέσα και πιέζοντας γύρω γύρω την πίτα με τα δόντια ενός πιρουνιού.Ψήνουμε την κρεατόπιτα σε μέτριο φούρνο στους 150 βαθμούς 45 με 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.Τρώγεται και ζεστή και κρύα.
 

Πες Το

adelfotita - 08/11/2020 - 11:22

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2020Η Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της Αδελφότητας.

adelfotita - 04/07/2020 - 16:25

Αύριο το πρωί, 5/7, στις 11 π.μ., θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της Αδελφότητας και η συγκρότησή του σε σώμα. Πατησίων 289, ταβέρνα Μαρτίνη. Είναι ευπρόσδεκτοι να την παρακολουθήσουν όλοι οι συγχωριανοί μας.

adelfotita - 03/06/2020 - 19:16

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, ΩΡΑ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ. Στον κήπο της ταβέρνας του συγχωριανού μας Κ. Μαρτίνη, Πατησίων 289. Είναι ανάγκη να είστε εκεί τώρα που οι μεγάλοι δυσκολεύονται...

Μαριορή - 05/03/2020 - 23:44

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ!

Μαριορή - 02/02/2020 - 10:19

11.30 ραντεβού στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Και στις 13.00 καφεδάκι στα πέριξ καφενεδάκια. Σας περιμένουμε!

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Σάββατο
28
Νοεμβρίου
2020
Ανατ.: 07.31
Δύση: 17.00
Σελήνη
12 ημερών
Στεφάνου οσιομάρτ., Ειρηνάρχου
1915
Μετά την προέλαση των Γερμανών, ο βασιλιάς των Σέρβων Πέτρος με τα λείψανα του σερβικού στρατού καταφεύγει στην Κέρκυρα.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com