Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

Υλικά
Για τη ζύμη
1 αβγό
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
Λίγο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας καλά τριμμένη ρίγανη
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
½ κιλό αλεύρι 
½ κουταλάκι σόδα

Για τη γέμιση
Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή αρνίσιος
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
Αλάτι
Αρκετό πιπέρι (1 κουταλάκι γεμάτο)
6 αβγά βρασμένα, κρύα και κομμένα σε 8 κομματάκια το καθένα

Εκτέλεση
Ετοιμασία της ζύμης
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη γίνει σχετικά σφιχτή. Τη σκεπάζουμε για να φουσκώσει, όση ώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Ετοιμασία της γέμισης
Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το λάδι, τον κιμά, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το αλατοπίπερο και σβήνουμε το μείγμα με δύο ποτήρια νερό. Αφού πιει εντελώς το ζουμί της η γέμιση και έχει μείνει μόνο με το λάδι, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε καλά. Με τη μισή ζύμη ανοίγουμε το κάτω φύλλο, το οποίο στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί, αφήνοντας τις άκρες του να κρέμονται έξω, και ρίχνουμε στον πάτο το υλικό απλώνοντάς το ώστε να πάει παντού. Σκεπάζουμε τη γέμιση με το υπόλοιπο μισό της ζύμης ανοιγμένο σε φύλλο, γυρνώντας τις άκρες που κρέμονται προς τα μέσα και πιέζοντας γύρω γύρω την πίτα με τα δόντια ενός πιρουνιού.Ψήνουμε την κρεατόπιτα σε μέτριο φούρνο στους 150 βαθμούς 45 με 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.Τρώγεται και ζεστή και κρύα.
 

Πες Το

adelfotita - 05/05/2025 - 04:17

ΝΕΟ ΔΣΔιόχνου ΣωτηρίαΛαμπρίδου ΜαρίαΜαρτίνης Β. ΛευτέρηςΜαρτίνης Κ. ΧρήστοςΠαπαδημητρίου ΜαρίαΣβανά ΕιρήνηΤσόδουλος ΓεώργιοςΑναπληρωματικά Μέλη ΔΣΛαμπρίδης ΑλέξανδροςΔιόχνος ΓιώργοςΑναγνωστοπούλου ΓιάνναΈξαρχος Αντώνης

adelfotita - 25/04/2025 - 13:43

Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη! Στις 4 Μάη σας προσκαλούμε σε Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες για νέο ΔΣ. Πατησίων 289, ταβέρνα Μαρτίνη. Ώρα 10 το πρωί.

adelfotita - 05/03/2025 - 17:00

Την Παρασκευή, 7/3//2025, στις 11 και 30 θα γίνει η κηδεία του συγχωριανού μας Κώστα Έξαρχου στο νεκροταφείο Αργυρούπολης.

adelfotita - 24/09/2024 - 22:37

Η κηδεία του συγχωριανού μας Τάκη Διώχνου θα γίνει την Πέμπτη 26/9 στις 11:00 στο νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων. Η ακολουθία στον ναό εντός του νεκροταφείου.

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
9
Μαΐου
2025
Ανατ.: 06.21
Δύση: 20.29
Σελήνη
11 ημερών
Ησαΐου προφήτου, Χριστοφόρου, Νικολάου μάρτ.
1821
Δύναμη 1.000 Θεσσαλών επαναστατών πολιορκεί χωρίς αποτέλεσμα το Βελεστίνο.
1822
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης νικά τους Τούρκους στην Πάτρα.
1825
Ο Ιωάννης Γκούρας διασκορπίζει στο Δίστομο τους Τουρκοαιγυπτίους του Ιμπραήμ.
1854
Οι Έλληνες επαναστάτες κατανικούν τους Τούρκους στην Καλαμπάκα.
1886
Έναρξη μεθοριακών συμπλοκών στην Θεσσαλία μεταξύ Ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει την Μενεμένη Σμύρνης.
1927
Έναρξη των πρώτων Δελφικών εορτών, με πρωτοβουλία του ποιητή Αγγέλου Σικελιανού και της συζύγου του Εύας.
1944
Απαγχονισμός 10 Ελλήνων στα Ψηλά Αλώνια Πατρών.

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com